Wat goed om te zien dat je meer wilt weten over het vrijwilligerswerk van Aurelia. Je kunt je zowel telefonisch als per mail aanmelden om vrijwilliger te worden. In beide gevallen heb je contact met de coördinator; Judith. Er wordt een kennismakingsgesprek gepland bij jou thuis. In het kennismakingsgesprek vertellen we over onze organisatie en de landelijke VPTZ. Graag horen we van jou, wat jou motiveert om vrijwilliger te worden, maar ook hoe je in het leven staat en hoe je omgaat met verlies en rouw. Natuurlijk bespreken we ook jouw wensen en mogelijkheden omtrent het vrijwilligerswerk.

Kort na het gesprek plannen we een belafspraak. Daarin kunnen we van beide kanten laten weten of we met elkaar verder willen. Wanneer dit van beide kanten positief is, dan sluit je aan bij de basiscursus voor aspirant vrijwilligers. Deze bestaat uit een aantal dagdelen. Wanneer ook deze cursus goed is doorlopen, ga je aan de slag en word je aangemeld voor de 3 modules van de landelijke VPTZ. Na deze cursussen heb je een goede basis om aan de slag te gaan bij Aurelia.

Natuurlijk brengen we je dan ook in contact met de andere vrijwilligers en plannen we evaluatiemomenten in. Wij vinden het belangrijk dat onze vrijwilligers zich gedragen voelen door de organisatie en dat zij goed toegerust zijn om aan het werk te gaan.


Meer weten?

Ben jij benieuwd naar wat het vrijwilligerswerk bij VPTZ Aurelia inhoudt? Bekijk de taken van een vrijwilliger.

Meld u aan

Stuur een e-mail naar info (apenstaartje) vptaurelia.nl of bel via tel: +31651445726 met een van onze coördinatoren